О. Момчило Кривокапић: Безбожници желе црквену земљу. Голоруки ћемо се бранити, и побиједити

Парох бококоторски Момчило Кривокапић рекао је да ће Бог побиједити. Како каже „то не значи да ћемо да уништавамо некога, него да се нећемо пустити, а ако треба бранићемо се и радиклалније“

Намјесник бококоторски протојереј ставрофор Момчило Кривокапић рекао је о Закону о слободи вероисповести:

Безбожни Закон о слободи вјеросповјести не може дати резултата ономе ко њиме мисли да ће успјети у отимању цркава и црквене имовине у Црној Гори. Гдје год се окренете данас у Црној Гори људи посте, моле се Богу, цркве су пуне и зато ми добро знамо да ће Бог побиједити, што не значи да ћемо да уништавамо некога, него да се нећемо пустити, а ако треба бранићемо се и радикалније. Нека неко дође, да га видим, да узме цркву Светог Николе. Мило каже да нема више, е да видимо. Зато када након молебана будемо шетали градом пјеваћемо само црквене пјесме, али ћемо ставити до знања да не дамо своје светиње.

Фото јутјуб

„Све саборске одлуке Цркве, које су на снази, започеле су Духом Светим. Црквом руководи Дух Свети. Он је мудрост, у њему је знање, у њему је истина. Истином ћемо побиједити. Ови иду силом која Бога не моли, али ни Бог силу не воли. Бог је јачи од свега. Господ је рекао „И небо и земља ће проћи, али ријеч моја неће“ и зато, главу горе. Знам да су емоције јаке, али нема опуштања, нећемо их пустити. За сад само ћемо се молити Богу, али ако треба борићемо се као наши преци, мало другачије“, дио је бесједе проте Кривокапића, који је истакао да је безбожни Закон демонски покушај иза којег стоји политика, али и нешто потпуно приземно.

Некоме треба црквена земља. Бацили су око. Све су друго распродали, упропастили, задужили се, и сад им треба црквено. Међутим, о томе нећу више ниједну ријеч рећи. Мирно, без парола, голоруки ћемо се борити, казао је Кривокапић, који је подсјетио и на Октобарску револуцију, “када су покушали све, убили на хиљаде епископа, свештеника и монаха, грађана, у намјери да уведу атеизам у Русији, у којој данас православље живи пун живот“.

„Албанија је забранила својевремено вјеру, поставши тако прва атеистичка земља на свијету. Данас тамо цвјета Православна црква. Један велики човјек, митролит Анастасиос, успио је да окупи народ, тако да комунизма тамо као да никад није ни било. Ми смо свједоци свега тога. Онда када сам ја дошао прије 50 година, говорило се што ће ти Црна Гора тамо све пропада. Као што видите није“, тврди отац Момчило Кривокапић.

ИН4С