ИЗБОРИ У САНУ: Припрема за велику националну издају!

 

Најновија дешавања око предстојећих избора у Српској академији наука и уметности (САНУ), а поготово јавно објављивање листе академика који су подржали председничку кандидатуру осведоченог западног експонента Зорана Кнежевића, показала су колико је важно мобилисање и окупљање под једну заставу свих национално мислећих и државотворних снага у друштву, које желе добро Србији, а поготово када је реч о интелектуалној елити.

Јер крајње је шокантно да је западни новац, који се издашно трошио у кампањи за рачун Кнежевића и његовог патрона, доскорашњег председника САНУ Владимира Костића, поред опортуниста у редовима ове установе који су увек стављали матријалне интересе испред националних (сетимо се нпр. “хемичара” и лажног еколога Богдана Шолаје), успео да купи и неке академике за које би до јуче могли сви да се закунемо да су патриоте.

По старој народној “пара врти где бургија неће” данас имамо незамисливу ситуацију да прозападну опцију у САНУ коју финансира осведочени србомрзац Џорџ Сорош подржавају и поједини академици чија је национална свест некад била неупитна, попут Василија Крестића, Михаила Војводића и Косте Чавошког.

Намеће се закључак да се ради о нечем озбиљнијем од куповине пар некадашњих националних ауторитета САНУ и њихових гласова.

Све је изгледније да је реч о једном ширем нападу на патриотску интелектуалну елиту у Србији, и то у виду праве субверзије – изнутра, како би се припремио терен за потпуно подређивање националних интереса западним центрима моћи.

Зато је крајње време да се “одвоји жито од кукоља” и да сви који данас чине српску интелектуалну елите знају “што ураде сада, одјекиваће у вечност”.

аутор: glas-javnosti.rs