Ђурђев: Нека Руси следећи Дан Русије прославе у Одеси!

 

,,Русија се данас налази пред историјским изазовима, у времену када се одлучује о њеној судбини за наредних 100 година, али све подноси храбро и достојанствено, уздигнуте главе, са љубављу према отаџбини која покреће њене грађане. Свима њима у име Српске лиге желим да честитам овај национални празник са жељом да га следеће године дочекају у миру у ослобођеним западним руским земљама“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Наводећи да је сваки руски празник уједно и српски празник и обрнуто, председник Српске лиге позвао је на руско-српско братство и у будућности.

,,Ми смо западна капија на којој се Русија брани од западне лево-либералне и неоколонијалне аждаје, увек смо кроз историју примали удараце први како би Русији дали времена да смогне снагу и одбрани нашу словенско-православну цивилизацију. Русија нас зато никада није оставила на цедилу, чак ни данас када води рат против целог Запада. Без руских енергената не би било српске привреде, без руске дипломатије не би било Косова и Метохије у Србији. Зато заједничким снагама идемо у нове победе!“ – поручио је председник Српске лиге.