“Наша Дрина” у Вишеграду: Да Дрина не буде граница, већ стуб и кичма српског народа

Синоћ се у Вишеграду одржао, у организацији удружења Наша Дрина, величанствени скуп Срба из Републике Српске и Србије под слоганом “Све за Србију, Републику Српску ни за шта”, са кога је председник “Наше Дрине” послао јасну поруку: “да Дрина више не буде граница, већ стуб и кичма српског народа“.

Претходно је данас Игор Брауновић са сарадницима обишао манастир Светог оца Николаја у Дражевини, у Републици Српској, где је са радошћу дочекан од народа и игумана манастира Карно, оца Луке.


Уследио је и срдачан сусрет са прослављеним борцима и јунацима Војске Републике Српске, а затим одржан помен поред споменика ђенерала Драже Михаиловића, који се налази у дворишту манастира.


Потом је лидер Наше Дрине, са сарадницима, наставио обилазак Републике Српске, да би увече стигао у Вишеград где је бурним аплаузом и овацијама дочекан у сали Општине Вишеград, на братском окупљању.

После интонирања химни Републике Србије и Републике Српске, Брауновић се обратио српском народу.


“Једино што вас молим је, када вам следећи пут дођем у госте, да не устајемо на две химне”, казао је Брауновић на почетку говора .

“Сви ми врло добро знамо шта је Вишеград. Вишеград је више од града, Вишеград је више од историје, више од културе. Вишеград је више од прозе, више од поезије. Вишеград је нешто од чега је једино виша ваша љубав према Србији”, наставио је.

“Морамо брисати границе између нас, јер сви имају право да живе у једној држави, и сви се боре да, ако мало могу, узму и од друге., Једино ми морамо да ћутимо и да се повлачимо. Е па нећемо више! Дрина мора бити стуб и кичма српског народа и бедем одбране српства, и мора да ова наша кичма, да ова наша Дрина, а нисмо случајно тако наше удружење назвали, коначно постане кичма српскога бића” нагласио је Брауновић.

Лидер Наше Дрине је потом опоменуо и поручио на кога српски народ треба да рачуна и коме да верује:

“Ово време од нас захтева да гледамо мало даље, мало више у будућност а мало мање у своје личне интересе и политичке интересе својих странака. Свако може боље, свако може другачије, свако може напредније и паметније, али ја желим, са овога места, да пошаљем безрезервну своју личну подршку, и подршку Наше Дрине, председнику Милораду Додику. Знам колико је он доследан и сигуран сам да би он све дао за Републику Српску. А још више сам сигуран да, ако се он буде питао а питаће се, ја више нећу устајати на две химне”, завршио је своје обраћање Брауновић поздрављен громогласним аплаузом и узвицима одобравања и подршке.

На крају скупа је интонирана државна химна Русије.

Извор:Политички.рс, Фото: Принтсцреен Инстаграм/Наша Дрина