Вучић: Ово је било припремано, за то имамо чврсте доказе

 

„Анализирали смо све што се дешавало вечерас. Захвалио сам се свим припадницима полиције, који су тежак терет пренели. Ово је било припремано. За то имамо чврсте доказе. Држава ће да реагује, као и тужилаштво и други државни органи. Нико нема право да уништава имовину наших грађана, а још мање да наносе тешке телесне повреде нашим полицајцима. Имамо двоје тешко повређена полицајца. Њих су гађали коцкама којима лако можете да убијете човека“, рекао је председник Србије Александар Вучић након хитно сазване Седнице за националну безбедност, напомињући да ће сва лица која су правила нереде испред Скупштине града бити до јутра похапшена.

Тај акт је био припреман, поновио је Вучић, напомињући да су наше информативне службе у потпуности биле припремљене, те предвиделе вечерашње догађаје. 

„Вечерас је покушано насилно заузимање државних институција. Не знамо како ће то квалификовати Тужилаштво. Ухапшено је 35 насилника. Питаћемо многе странце зашто су о томе ћутали. Једна страна служба нас је на то обавестила. Ми се на то нисмо смејали. Полиција је чекала и издржала жестоке нападе. Тактички си врло добро поступили“, додао је Вучић.