Рампа за Велику Албанију: Уступити Косово и Метохију Русији на 99 година

Свесни свих недоречености и недоследности Европске Уније, узимајући у обзир целокупан однос снага у свету, као народ и озбиљна држава, морамо размишљати о свим могућностима које се односе на питање Косова и Метохије и у том контексту трагати за националним интересом. Под тренутним околностима, конкретно решење би подразумевало заузимање става и избор између три могуће и реалне опције:

  1. Да отворимо наредно поглавље тако што ћемо прећутно или отворено признати независност Косова и Метохије и тако безусловно наставити путем европских интеграција;
  2. Да прекинемо преговоре око приступања ЕУ и окренемо се сарадњи са Руском Федерацијом и пријатељским земљама;
  3. Да уступимо Косово и Метохију Руској Федерацији на 99 година али под одређеним условима.

Уколико бисмо изабрали прву опцију, како каже наш председник, највероватније би избио грађански рат, па бисмо се тако нашли у стању још веће социјалне беде.

Aleksandar Djurdjev 201509012

Друга опција је боља, али онда зависимо искључиво од Русије и пријатељских земаља, а при том бисмо били константно војно угрожени од стране косовских Албанаца. Свакако бисмо и даље били под окупацијом, потпуно лишени реалне могућности да се самостално ослободимо.

Међутим, уколико бисмо размислили о уступању Косова и Метохије Руској Федерацији на 99 година, бригу за очување Косова и Метохије и спречавање стварања Велике Албаније би препузела Русија.

Како српска имовина и рудни ресурси на КиМ износе више од 500 милијарди евра, у оквиру истог аранжмана, Србија би затражила од Русије 30 посто прихода од екслатације рудних богатстава. Овим средствима Србија би могла да враћа спољни дуг, али и да обезбеди средства за покретање српске привреде или увоз најсавременије војне опреме.

Како би долазак војника једне претежно православне државе могао да претставља нелагодност за косовске Албанце, као већинског становништво у Покрајини, могли бисмо да предложимо да се као гарант стабилности пошаљу војници Руске Федерације исламске вероисповести. Подсећамо да је лидер руске Републике Чеченије Рамзан Кадиров у више наврата поручивао да је, у случају наређења Владимира Путина, спреман да са својим борцима оде у било који део света и изврши задатак.

Српска лига