Корона наука & струка, стока & брука, Нострадамус & Фаучи

Пише: Драган Вујичић

Светска здравствена организација саопштила је првог викенда јуна да прекида своја испитивања лека за маларију хидроксихлорокина и комбинацију лекова за вирус ХИВ лопинавир/ритонавир на пацијентима хоспитализованим због коронавируса пошто они нису допринели смањењу смртности.

„Привремени резултати тестирања показују да хидроксихлорокин и лопинавир/ритонавир доприносе малом или никаквом смањењу смртности код хоспитализованих ковид пацијената у поређењу са стандардном негом“, навела је СЗО у саопштењу које је пренео Ројтерс.

Вест је стигла само дан после Студије из америчке престижне болнице Хенри Форд у Мичигену која је комплетирала истраживање: Антималаријски лек хидроксихлороквин снижава стопу смрти пацијената са КОВИД-19.

Према овој студији лекари из Мичигена су обавили ретроспективну анализу преко 2500 пацијената хоспитализованих између 10. марта и 2. маја у здравственом систему Хенри Форд а преко 2.000 пацијената је добило хидроксихлороквин или анти-маларијал са азитромицином, антибиотиком. Само хидроксклорокинин смањио је ризик опасности од смртности за 66 посто, а у комбинацији са антибиотиком смањио је однос за 71 посто-каже се.

„Наша анализа показује да је употреба хидроксклорокинина помогла да се спасе животи“, изјавио је у неурохирург др Стевен Калканис, старији потпредседник и први лекар Здравственог центра.

„Као лекари и научници дајемо податке на увиђавности .Они су јасни, употреба лека била је корисна за лечење , хоспитализованих пацијената. “

У Студији се наводи: Пацијенти који су примали хидроксихлороквин и азитромицин такође су имали нижи морталитет од људи који нису примили ниједан од лекова , као ни пацијенти који су примали само азитромицин.

„Налази су пажљиво анализирани“, додао је др Маркус Зервос, шеф Одељења заразне болести за Хенри Форд, који је коаутор студије са епидемиологом др Сами Аршад.

Шта човек да мисли поготово када је у минули уторак 30. јуна из САД стигла „страшна вест“ да су Американци откупили све залихе лека Ремдесивир компаније Gilead Science за 1,6 милијарди долара?

Наводи се да „500.000 доза кошта по 3200 долара по пацијенту. Трогодишња производња Гејтсове и Фаучијеве фабрике лекова биће доступна само америчким болницама, али не и другим земљама“- гласила је ова информација.

Дакле човечанство од Короне може спасити само провиђење.

Наука и струка=стока и брука и остају Нострадамус и Фаучи!

Корона профит 3200 одсто

Институт за клиничка и економска истраживања из Бостона , непрофитна организација која се бави здравственом валоризацијом у клинички и економским анализама, у студији од 1. маја 2020. године је израчунао да су трошкови производње „чудесног“ Ремдесивира, укључујући све састојке, формулу, паковање и маржу 9,32 УСД за 10-дневни третман лечења… Заокружили су то на 10 долара.

Пошто је лек „чудесан“ ремдесивир је постао и први дозвољени третман у ЕУ против вируса корона. Европска комисија је експресно, у двоструко бржем року него обично, за само месец дана дала „зелено светло“ да се овај медикамент, комерцијализован под именом „Веклури“, условно користи против опаке болести. Али Амери покуповаше све.

Компанију Гилијад сајенсис са седиштем у Фостер ситију у северној Калифорнији јуна 1987. је основао један „млади лекар“, а од 1988. име носи по реченици у Библији(Прва књига Постанка): Јеремија 8,22 :“Зар нема лека у Галаду?

Од самог почетка, 1988. у Надзорном одбору тада анонимног Гилијад сајенсиса је био Доналд Рамсфелд „Бог рата“ у САД све док ту позицију 2001 није напустио да би као Министар одбране у Бушовој администрацији напао Ирак. Његов пакет акција се процењивао на око 25 милиона долара, али је вредност сигурно много већа, и због лека против птичијег грипа, Тамилфу, који је у јесен 2005. довео до наглог скока вредности акција Гилијад сајенсис.

Тамифлу је иначе лек који је у црно завио све земље на свету које су га те 2005.набављале да „заштите грађане“ (наравно и Србију са све Томицом Милосављевићем)и ако би „судили“по тадашњем расплету трке: „Биће лека у Галаду“ .
Дотле.

Постоје три главне студије које су истраживале ремдесивир као лек за Ковид-19. Прво, на тешко болесним пацијентима, објављено је у часопису 10. априла 2020. Према њему клиничко побољшање примећено је код 36 од 53 пацијента (68%).Ово истраживање потписује 56 људи, од којих су неки били запослени у компанији Гилеад Сајнс. Студију је финансирала сама компанија а приликом писања студије стручну помоћ пружио је Давид МцНил, такође запослен у Гилеаду.

Већ 11. априла, Science Media Center објавио је експертско мишљење о леку пет британских универзитетских професора. Оцене су биле тужне: „Истраживање у овом тренутку не показује ништа„. „Подаци су готово неразумљиви;“ према леку у треба поступати „крајње опрезно“.

У Фаучијевом центру за Национално здравље испитивања на 1063 пацијената показали су „скромне“ резултате: „Заражени људи који су примили ремдесивир, експериментални лек произведен од компаније Гилеад Сајнс који онеспособљава ензим који неколико вируса користи за копирање РНК, опорављали су се у просеку 11 дана у односу на 15 код пацијената који су примали плацебо. То је врло важан доказ концепта“, рекао је Ентони Фаучи, шеф Националног института за алергију и заразне болести

Укратко, једина студија која показује чак и маргиналну ефикасност ремдесивира показује да смањује време опоравка у болници за 31%, са 15 на 11 дана. Ниједна студија не помиње нуспојаве лека. У кинеској студији, повреда бубрега довела је до престанка рада за једног пацијента, а током његове употребе за еболу идентификовани су ризици по јетру.

Пет евра коронаше мучи четири века

Мало о управо „забрањеном“хидроксихлороквину о коме је на Ин4с детаљно писано.

Iale School of Public Health која себе рекламира као „бисер Универзитета Јејл“ u American Journal of кесту – хидроксихлороквин (ХЦК) + азитромицин најбржи и најефикаснији начин заустављања Ковид-19 пандемије.

Према професорима из Конектитката, тачније Њухевена, хидроксихлороквин- јефтина, природна анти-маларијска кора дрвећа позната као кинин користи се већ 400 година и веома је ефикасна током фазе прве фазе Ковид-19, пошто се вирус унесе у тело. Требало би га дати одмах, слободно и чак превентивно симптоматским пацијентима високог ризика , преко лекарске ординације, амбуланте или болница широм земље.

Др Дидије Раулт из Марсеја усудио се прошле недеље да јавно прозове „француске здравствене власти“ због одлуке да „моле Американце“за ремедисвир и како је јавио у петак 3.јула добио је претње да неће остати жив.

Директор је Јединице за истраживање заразних и тропских ванредних болести у Марсеиљу Раулт први је објавио свој протокол и резултате лечење Короне хидросиклорокином показујући укупну стопу смртности од 1,1% током третмана најтежих болесника.

Исти протокол преписан је у Кини, Индији, Сенегалу и Бразилу, Србији…

Написано и каква нас корона чека на јесен

У последњој својој „Студији“  Портал https://vaxxter.com/ (који је вероватно најбрже растући портал у САД) бави се паралелом Нострадамуса и др Ентони Фаучија првог светског стручњака за Корону.

Мишел де Нострадамус рођен је 1503. у Сен-Ремију, на југу Француске, 1503. Поред свих дарова стекао је образовање лекара. После његове прве године на Универзитету у Авињнону, епидемија куге је прогутала Француску приморавши Универзитет да се затвори.

Доктор Ентони Фаучи, рођен на Бадњи дан 1940. године у Бруклину у Њујорку где је и постао лекар. Обојица су доживели две куге током свог живота. У случају Фаучија он је „гурнут“ у епицентар епидемије АИДС-а 1980-их, када је постао директор Националног института за алергије и заразне болести НИХ-а а 2020. лута централном позорницом пандемије КОВИД 19, као најпризнатији „стручњак“ Радне групе Беле куће.

Нострадамус је умро у Марсељу 2.јула 1566. године и сахрањен је усправно у зидове Друге салонске цркве Светог Лорена, а његова супруга Ана направила му је на зиду портрет који се још може видети.

Нострдамус

На Нострадамусовом гробу стоји овај епитаф:
„Овде леже кости гласовитог Мишела Нострадамуса
чије је готово божанско перо једино било,
према суду свих смртника,
достојно записати под звезданим надахнућем будуће догађаје целог света…
нека потомство не дира његове остатке“.

епитаф

Ипак, Нострадамусов гроб су оштетили сујеверни војници у Француској револуцији.

Шта ће бити са Фаучијевом заоставштиниом остаје отворено. Према писању (https://vaxxter.com/dr-fauci-is-no-nostradamus-how-covid-19-ran-amok-under-his-watch/) могуће је да ће о томе одлучивати судске власти.

Др Фаучи

Паралела између др Фаучија и Нострадамуса своди се на способност предвиђања будућности. Овај други је предвидео прва два светска рата, силазак два од три „антихриста“ ( Наполеона и Хитлера), убиства америчких председника и напад 11. септембра на куле Близнакиње вековима пре него што су се догодили.

Фаучи је предвидио пандемију 2017. године- три године пре него што се догодила. Доктор је поделио своје предвиђање са вршњацима из медицине на форуму у Џорџтауну када је изјавио: „Изненадна пандемија ће ће се догодити током првог мандата Трампа.“

Како пише Џемс Грундинг са Векстера, Фаучијево пророчанство не полази од распореда звезда и планета или од одговора из Библије.

-„Није развио такав дар“ – каже аутор. – Уместо тога, стигао је до свог предвиђања управљајући финансирањем истраживања зоонотских вируса о „добитку функције“.

У 2018. години придружио се новој Радној групи Светске здравствене организације, Глобалном одбору за надгледање спремности здравства, где се бавио пандемијским планирањем, пуних годину дана после његовог „пророчанства“. Вероватно је саветовао или учествовао у развоју прве „пандемијских обвезнице“ Светске банке исте године. Штавише, Фаучи је помогао ГПМБ-у из Женеве да напише свој први годишњи извештај са вежбе, тачније са симулације испуштања најмање једног „смртоносног респираторног патогена“ из лабораторије међу људе..

За разлику од Нострадамуса, чини се да је Фаучи помогао иницирање ослобађања новог коронавируса, ослободивши пандемијску параноју и сада,“узрокује“ нове страхове о надолазећем „другом таласу“, истовремено инсистирајући да ће само вакцина против КОВИД-а омогућити друштву да се „врати у нормалу“- наводи се. – Учинио је све што је могао да избаци јефтини хидроксихлороквин промовишући ултра скупи Ремдесивир као привремену меру док вакцина не постане доступна. Фаучи је све време трошио пуно политичког капитала супротстављајући се председнику Трампу и себи самом готово сваки дан од јануара ове године. Фаучи, директор НИАИД-а ,је постао „усамљени извор поузданих података о вирусу“.

Како је то могуће? Пола века његова каријера била је усмерена на заразне болести и потрагу за вакцинама како би их спречили. Зашто Фаучи не зна више, пуно више, о корона пандемији?

Предвидео је следеће:
* Финансирао је истраживање вируса Бат-САРс.
*  Умешан је у епидемију САРС-а 2003. године.
* Промовисао је епидемију МЕРС-а на Блиском Истоку 2012. године.
* Седио је за столом где се одлучивало о томе како „планирати и припремити се“ за коронавирус.
* Био је у западној Африци због епидемије еболе 2014.
* Промовисао је 2016. години планетарну претњу Зиком са тадашњим директором ЦДЦ-а Томом Фрајденом. Те вечери 2016, на ЦБЦ емисији 60 минута 60 плашили су народ пандемијом Зика.
*О коронавирусу и епидемијама нико више није боље информисан од доктора Ентони Фаучија – тврди Векстер и набраја да су да још два од шест чланова одбора ГПМБ-а (Глобалног одбора за надгледање спремности здравства и пандемијског планирања)још Др Крис Елиас, председник Програма за глобални развој Фондације Бил & Мелинда Гејст и др Џорџ Фу Гао, генерални директор у Кинеском центру за контролу и превенцију болести организовали надгледали Евент 201 октобра прошле године на Џон Хопкинс универзитету у САД одакле се сво време пандемије води „књиговодство смрти“ поводом Ковид 19. Додаје се и да је др Гао члан Комунистичке партије Кине (КПК).

Питања за корона криминалисте

У тексту Векстера налазе се и „предлози питања“ за будуће криминалистичке истражитеље Пандемије Ковид 19.
* Да ли би САД делиле обавештајне податке о вирусима са КПК-ом усред новог економског хладног рата?

* Да ли би требало да сарађујемо са државом коју предводе комунисти и која је гази људска права?

* Да ли је САД понудио креирање политике националне безбедности у вези са биолошким третманима и страним силама уз организације попут Гејтс фондације?

* Шта ради директор америчке здравствене агенције у Светском одбору за планирање пандемије при Светској здравственој организацији?

* Зашто је др Фаучију дозвољено да размењује државне, можда класификоване, информације са руководиоцем у Фондацији Гатес и директором кинеског ЦДЦ-а?

* Фаучи је био део вођства Фондације Гајтес од 2003-2010.Он је финансирао лабораторију Вухан за истраживање и развој „добитка функције“ коронавируса у прошлој деценији.

Следе затим савети: Трампова администрација мора одмах да крене у пуну истрагу о КОВИД-19. Мора да детаљно да истражи рад рад ГПМБ Светске здравствене организације. Мора да интервјуише доктора Елиаса из Фондације Гејтес. Мора да размотри које су податке др Фаучи и његови сарадници поделили или дали КПК-у осим новца за за истраживање вируса. Истрага такође мора да утврдити да ли УН-ова и СЗО нова пандемија у ГПМБ-у планира да пусти још један вирус – за другу епидемију – ове јесени, како годишњи извештај ове организације из 2019.


ИН4С