ВУЧИЋ: Одговорићемо Црној Гори онако како заслужују!

Председник Србије Александар Вучић огласио се поводом јучерашњих догађаја у Црној Гори, поручивши да ће Србија у наредним данима анализирати одлуке црногорског парламента.

Он је рекао и да Србија неће доносити исхитрене решења.

„Нећемо вређати оне који су доносили те одлуке противне интереса Републике Србије. А народу у Црној Гори да кажемо да смо увек били са њима и бићемо са њима. Ми ближе немамо, и нико никада неће моћи да нас раздвоји. Али да ћемо према онима који су доносили политичке одлуке само да би напакостили Србији или да би учинили нешто против Србије умети да се односимо баш онако како заслужују“, казао је председник Вучић.

„Претходних дана и недеља били смо изложени великим притисцима. Очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања такозваног независног Косова, и од свих оних којима не пада лако чињеница да Србија напредује најбрже у својој историји. Очекивали смо их од свих оних који би управо зато желели да Србију ослабе, али нисмо их очекивали од оних који су нам увек били најближи“ рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је његова порука упућена српском народу где год да живи, који мора да издржи нападе и притиске.

„Није наша ни срамота ни кривица, само треба да држимо главу високо уздигнуто, да радимо што је могуће више, и да се боримо још снажније. Да се боримо за своју Србију и све наше грађане. Да одговоримо на сваку оптужбу, али да и даље градимо мир и чувамо стабилност. Да никога не вређамо и никоме не радимо оно што нама раде“, казао је председник Србије.

Он је рекао да економски раст не значи ништа ако и наше комшије у региону нису богати.

„Зато смо спремни да помогнемо и народу у Црној Гори, и у свим другим земљама у окружењу, спремни да инвестирамо и уложимо у нове фабрике. И да помогнемо и људима у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Пљевљима, Подгорици, на приморју, свуда на сваком месту. И зато никада нећемо позивати људе да негде летују а негде не летују, али ћемо умети да направимо однос какав је потребан, однос какав заслужују властодршци који доносе одлуке никада не консултујући Србију, а те одлуке се тичу Србије, и које гледају како и на који начин да увреде нашу земљу или обешчасте наш народ. За њих увек ћемо имати прави, адекватан одговор, који ће бити миран и такав да ће неки да помисле да је можда и кукавички, али никада неће бити удворички и поданички“, рекао је председник.

Вучић истиче да ми немамо газде у страним амбасадама, и да је наш једини газда српски народ и грађани Србије.

„Грађани Србије, народе, главу горе, имаћемо још резолуција и декларација по региону. Све ће бити преписане британске резолуције из Савета безбедности, и неке друге резолуције, и сви ће да говоре како то није уперено против српског народа, а свима вам је јасно због чега и против кога су донете. Али ми ћемо да наставимо да разговарамо са свима, да радимо са свима и да показујемо народима у окружењу да са њима желимо најбољу сарадњу. А Србију, у њеном успону и расту нико неће моћи да заустави. Напред Србијо, бићемо много успешнији него што смо икада били. Живела Србија“, закључио је председник Вучић.

Фото јутјуб

Интермагазин