СОЦИЈАЛИСТИ НИСУ ОПОЗИЦИЈА ВУЧИЋУ! Александар Антић демантује све теорије завере

Социјалистичка партија Србије (СПС) није опозиција Српској напредној странци (СНС), она је њен сарадник и стратешки партнер, а тако ће остати и убудуће и после избора, изјавио је заменик председника СПС-а Александар Антић.

aleksandar-antic-1387875457-409467

“Не постоји ниједан рационални разлог да буде другачије, нити међу нашим партијама постоји икаква напетост која би довела до другачијег исхода. Мислим да је ово довољно јасно за све оне који траже тачан и искрен одговор. Онима који су оптерећени теоријама завере стварно не могу да помогнем”, рекао је Антић агенцији Бета поводом полемике у јавности о односу партнера у коалиционој влади.

СПС ће, према његовим речима, тражити од бирача да буду одговорни и да не допусте “импровизације у управљању процесима који су у току – великим реформама у економији, у социјалној сфери, замаху у довођењу инвеститора у Србију, чврстој спољној политици и драстично побољшаној позицији Србије у најважнијим светским престоницама…”

“Они (бирачи) ће бити одговорни и одлучиће својим гласовима да све те послове може да настави овај исти тим, који их је и започео. У истом капацитету и саставу”, рекао је Антић, који је и министар енергетике Србије.

Он је рекао да је један од квалитета садашње владе, а који није красио раније политичке савезе на власти, тај да је партнерство засновано на отворености и поверењу.

“Нема међу нама љубави, нема крупних речи једних о другима, хвалисања и тапшања по рамену. Ја се надам да је заслугом коалиције СНС-а и СПС-а такво понашање у политици заувек отишло у историју. Као што Вучић уме да буде директан према нама из СПС-а, тако смо и ми директни према њему и његовим сарадницима”, рекао је Антић.

Он је додао да је резултат таквог односа “чист рачун, без скривених планова”, као и да је свестан да је “некима у Србији тешко да схвате да такви односи могу да постоје у врху власти и отуда сва ова наклапања о некаквом сукобу СПС-а и СНС-а, који уствари не постоји”.

Савез са опозицијом “стопроцентно искључен”

Упитан да ли постоје изгледи да СПС ступи у савез са опозицијом, Антић је рекао да је то “стопроцентно искључено”.

“Хајде да будемо озбиљни. Тако нешто је стопроцентно искључено. СПС је велика и одговорна партија коју чине и воде одрасли људи. Не можете од СПС-а очекивати да има било шта са људима који ни дан-данас не знају шта се догодило на изборима 2012. године, а нарочито 2014. године”, рекао је он.

Потребан је, како се изразио, “графикон да схватите ко је у којој странци, ко се од кога одвојио и ко је са ким сада у савезу, а нарочито ко је против кога”.

“Говорим, наравно, о Демократској странци и о свим њеним верзијама, које су се појављивале последњих година. Као што је и нама из СПС постало бесмислено да коментаришемо такве прогнозе, тако је, на пример, беспредметно да из СНС коментаришу некакве најаве Војислава Шешеља да ће у коалицију са њима”, рекао је заменик председника СПС.

СПС је, према његовим речима, “превише озбиљан за такве играрије”, та партија се “бави собом, својом организацијом, радује се изборима и радује се новом одличном резултату и наставку рада на важним пословима за ову државу и суградјане”.

Упитан да ли СПС страхује да би бирачи могли да казне неке потезе које је та партија вукла у влади, Антић је рекао да је СПС једна од ретких партија која нема осцилације у подршци бирача, већ да бележи стални узлазни тренд.

“То је велики успех за партију која учествује у власти, јер обично популарност опада од момента када доспете у позицију да доносите тешке и непопуларне, али истовремено и неопходне одлуке, што ова влада ради. Сваки пут када су избори ми прилазимо бирачима као да смо први пут пред њима. Озбиљни смо, искрени, гледамо их у очи и они то препознају, као што препознају када их неко ‘фарба’”, рекао је Антић.

Н1, Телеграф