Алексић поднео кривичну пријаву против Вучевића због лажног пријављивања: “Донео сам и податке о ‘Јовањици’, у тринаест тачака…”

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поднео је кривичну пријаву против градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића због лажног пријављивања и ометања правде и доставио Тужилаштву за организовани криминал информације о случају “Јовањица”, пренео је Н1.

Алексић је новинарима рекао да је Вучевић подношењем пријаве, која укључује Александра Вучића, заправо “стао у заштиту Андреја Вучића”.

“Вучевић је поднео кривичну пријаву против председника Србије, иако председник није тема, већ је тема његов брат. Тиме покушава да прикрије учешће Андреја Вучића у случају ‘Јовањица’”, рекао је Алексић.

Према његовим речима, кривична пријава коју је поднео Вучевић, поред заштите Андреја Вучића, представља и покушај да се изврши притисак на правосудне органе.

Он је додао да је тужилаштву доставио податке о случају “Јовањица” који, како је рекао, садрже, тринаест тачака.

“Поднео сам информацију са свим подацима са којима располажем у случају Јовањица. Доставили смо 13 тачака са прилозима и очекујем да тај материјал буде придодат случају који се пред тим тужилаштвом већ води”, рекао је Алексић.

Он је навео да је дошао и до информације да је данашњи саветник председника за пољопривреду Драган Гламочић водио руске делегације са званичним представницима Москве на имање Јовањица како би представили произодњу и направили контакте за продају производа највећим руским трговинским ланцима.

“То се десило одмах након оног самита на којем је Предраг Колувија био члан привредне делегације коју је предводио Александар Вучић”, рекао је Алексић.

Алексић је казао и да се на друштвеним мрежама појавила “незванична информација” да је један део заплењене марихуане на Јовањици спаљен у термоелектрани у Обреновцу.

“Тражићу од надлежних органа да одговоре да ли је пре спаљивања извршено вештачење, да ли се знају количине марихуане и колика је заступљеност ТХЦ-а”, рекао је Алексић.

Photo by Matthias Zomer from Pexels

Недељник