Руси ликвидирали дроновима вође протурских милитаната у Сирији

Руска војска је прецизним ударцем убила вође протурских милитаната у сиријском Идлибу.

Пре неколико сати руска војска напала је вође турских милитаната у сиријској провинцији Идлиб.
Као резултат високо прецизног удара, аутомобил у којем су се кретали вође про-турских терористичких група је уништен, међутим, много значајнија је чињеница да је домаћи камиказе дрон “Ланцет” (вероватно Ланцет-3- ур.), који услед прецизног поготка није оставио милитантима прилику да побегну.

На представљеном видео снимку можете видјети беспилотну летјелицу снимљену током лета на малој надморској висини, док је, очигледно, руска војска посебно ушла у траг вођама терориста, а након што су идентификовали ове посљедње, дроном их је уништио.

Упркос недостатку релевантних видео снимака, објављено је да је беспилотна летелица касније извршила прецизан ударац по возилу терориста, услед чега су убијена најмање два милитанта у аутомобилу.

До данас је познато да руска војска прилично активно користи беспилотне летелице камиказе породице Ланцет у Сирији, о чему сведоче други хици удара користећи исту врсту беспилотне летелице.

Руска страна још није коментарисала ликвидацију милитантних вођа, међутим, очигледно, ударац по њима повезан је са предстојећом офанзивном операцијом Русије, Сирије и проиранских снага у Идлибу.

Вебтрибун