Палалић: Зашто званични Београд поздравља гашење српских институција на КиМ?

Српска народна партија осуђује реакцију директора владине Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића, којом је поздравио гашење Цивилне заштите на Косову и Метохији и „завршетак процеса интеграције” њених припадника у институције лажне државе Косово.

Jovan Palalic SNP

За СНП је, поред тога што је неприхватљиво да власт примењује Бриселски споразум, чији је једини циљ гашење српских институција на КиМ, апсолутно неприхватљиво да се његови штетни ефекти представљају као успех наше државе.

Уколико грешимо, нека директор Канцеларије за КиМ одговори на следећа питања и покуша да нас демантује.

  1. Из којих извора ће припадници Цивилне заштите убудуће примати плате, да ли из буџета Републике Србије или из буџета лажне државе Косово?
  2. Како се тачно зове институција, и по којим законима ради, којој су припојени припадници Цивилне заштите на КиМ, и да ли се та институција налази у оквиру безбедносног система Републике Србије или у оквиру безбедносног система лажне државе Косово?

Важно је да грађани увек буду тачно и прецизно информисани о најважнијим државним и националним питањима, а посебно на који начин функционишу институције Републике Србије на Косову и Метохији и како се, и да ли се, поштују права Срба на КиМ.